Hvordan kan bogføring bidrage til væksten i din virksomhed?

Regnskab er en integreret del af forretningen, og derfor bør enhver virksomhed forvente det. Bogføring er underlagt bogføring og ejes af alle virksomheder. Størrelsen af virksomheden vil bestemme kompleksiteten af regnskabsmæssige processer, men at spore overskud og tab, er det nødvendigt at holde en konto. At være ajour med grundlæggende regnskabsprincipper vil helt sikkert hjælpe dig med at lykkes i erhvervslivet. Med god rekord og tilstrækkelig finansiel analyse, er det bekvemt for enhver virksomhed at holde øje med sine udgifter.

Regnskab er ikke begrænset til opdatering af betalinger og gebyrer, men det har også andre funktioner til at opfylde. Når der træffes forretningsmæssige beslutninger, den regnskabsmæssige kommer i spil og giver kontrahenten til at træffe den endelige beslutning.

 • Konto overvågning vil bidrage til at forstå kundernes adfærd og i sidste ende reducere omkostningerne.
 • Regnskab er den eneste måde at forstå den reelle økonomiske situation i virksomheden, der kan påvirke mange beslutninger.

Hvordan regnskab hjælper en virksomhed

Regnskab er et system til sporing af forretningsaktiver, passiver og indtægter. For at træffe en informeret forretningsbeslutning er det vigtigt at kontrollere tidligere resultater, hvilket kun er muligt, hvis der afholdes passende regnskaber. Gennem forsvarlig bogføring, er det også muligt at tilfredsstille kunder og at kende indtægter og udgifter i en virksomhed, som vil bidrage til bedre at forstå, hvordan man kan opretholde niveauet for kundetilfredshed.

Vil du vide mere? Accounting giver også god sporing af overskud og tab og administrerer lønningslisten. Dette er den bedste måde at opretholde ethvert budget og tiltrække potentielle investorer.

Når de finansielle oplysninger er indsamlet, lagres de i regnskabsregistreringer, som i sidste ende samles i regnskabet. Det omfatter nogle dokumenter såsom:

 • Virksomhedens balance
 • Fordeling af overskuddet på balancen
 • Analyse af resultatopgørelsen
 • Likviditetsoversigt
 • Ansvar for en revisor

Professionelle revisorer ved, hvordan man holder styr på konti og følger op på finansielle transaktioner. Alle virksomheder har brug for en revisor til at være godt rådgivet om finansielle spørgsmål. En revisor er ansvarlig for at finde en afsætningsmulighed, så en virksomhed nemt kan øge sin kapital og gøre klogt brug af det. En revisor vil også hjælpe dig:

 • Overholdelse af skatteregler
 • Udarbejdelse af momsopgørelser
 • Bistand ved beregning af nationale skatter og forsikringer
 • Vedligeholder en registrering af salgsindtægter

Den anden væsentlige funktion af bogføring er omkostningsstyring. Selv om det ofte er overset af virksomheder, men der er helt sikkert nogle fordele forbundet med omkostningsstyring er:

 • 1. forståelse af rentabilitet
 • 2. virksomhedens finansielle struktur

Gennem omkostningsstyring, er det muligt at fokusere på forskellige aspekter af virksomheden, der i sidste ende kan bidrage til at øge indtjeningen.

Forvaltningen af de sociale konti afhænger af virksomhedens størrelse. I tilfælde af en offentlig sektor udpeges CFO til at forvalte arbejdet. Mens en lille virksomhed ansætter en deltids ekstern revisor til at administrere fakturaer og spore finansielle transaktioner. En stor virksomhed har normalt en intern revisor.